Tervetuloa Sunrunner's kissalan kotisivuille!

Tuija ja kotikissa SöpöKasvatan  ragdolleja ja persialaisia kotiolosuhteissa Tuusulassa. Tähän mennessä kissalassani on syntynyt kahdeksan ragdoll-pentuetta ja kaksi persialaispentuetta.

Kiinnostukseni kohteet ovat erityisesti punaiset, cremet, kilpikonnat ja sinikilpikonnat kummassakin rodussa, mieluiten vielä valkolaikuilla höystettyinä.

Naaraskissoja minulla on viisi: 
~ omat ragdoll-kasvattini  Jeni, Sunrunner's Camigwen ja Lumi,  Sunrunner's Eirlys,
~
Saksan
tuonti ragdoll Hertta eli Bluemellow's Heartbreaking Momentssekä
~ persialaisnaaras SiruCH Yabode's Captiver Cerise

Siitosuroksia on kaksi:
~
persialaispoika EmilCH, CFA CH Marylands (Merrycats) Privileged 
~ oma ragdollkasvattini Pörri eli CH Sunrunner's Barig.

Yhteisomistuksessa Pirta Sainion kanssa on Ruotsista tuotu ragdoll-poika Aramis, Old Towns Aramis.

Kasvamassa on myös persialaispoika Mini, Sunrunner's Hadyn Habib.

Sijoitusperheissä asuu lisäksi viisi ragdoll-naarasta ja yksi persialaisnaaras.

Siitoskissojen lisäksi minulla on kastraatteja: 

Tuija ja Diana of Attabiah~ EP Allierags Rambo Tito eli Tito on tehnyt näyttelyuran kastraattina ja saavuttanut Europa Premior -tittelin. 
~ The Nordolls Sun-Runner's Fire eli Rane on käynyt vain vähän näyttelyissä, mutta on tehnyt oman osansa ragdollien uusien värien hyväksy- miseksi osallistuen värien hyväksymisnäyttelyyn Bredassa, Hollannissa.
~ IP&EC , CFA GP Hobbit-Dolls Julian Wind eli Jussi on ollut siitosuros ja on nyt alkanut viettää lokoisia päiviä kastraattina käyden aina silloin tällöin näyttelyissa. Jussi on ensimmäinen suomalainen CFA-grandi.
~ oma ragdoll-kasvattini CH Sunrunner's Alasen eli Anis .
~ omat persialaiskasvattini  Sunrunner's
Faradhi Farshad, Remu ja  Feylin Farideh, Kaisu .
~ persialaispoika MikkoIC, CFA CH Precious On The Spot 

Hollannin tuonti ragdoll Sissy eli CH The Nordolls Sunrunner Sioned, kissalani ragdoll-kantaemo, on muuttanut uuteen kotiin tyttären tyttärensä Tirsan kanssa.

Olen ollut "kissa-ihminen" koko ikäni. Lapsuuden kodissani ensimmäinen kissa oli sininen maatiaiskissa, mökiltä löydetty kissanpentu Söpö.
 
Ensimmäinen rotukissa perheeseemme tuli jo vuonna 1967, kun ostimme Terttu Haapaselta mustan persialaisnaaraan: Diana of Attabiah. Ja loppu onkin niin sanotusti historiaa - 
kissat veivät lopullisesti mukanaan. 

Olen ollut rotukissatoiminnassa mukana lapsuudestani lähtien. Vartuttuani toimin aluksi aktiivisesti TUROKissa, SRK:n (Kissaliiton) tiedotustoimikunnassa ja myöskin silloisessa SUROKin persialaisjaostossa. Välillä tuli harrastusväsymys ja unohdin aktiiviharrastuksen, kunnes eräs kohtalokas näyttelyvierailu Keravalla keväällä 1998 pisti ragdoll-kipinän kytemään. Reilun vuoden päästä siitä minulla oli ensimmäinen ragdollini.

Tämän sivun kuvissa näet minut eri aikakausien kissojen kanssa - ensiksi kotikissani Söpön kanssa 1960-luvun alkupuolella, sitten ensimmäisen persialaisemme Missan kanssa 1960-luvun loppupuolella ja lopuksi viereisessä kuvassa ragdoll-poikani Jussin kanssa 2000-luvulla. 

Olen jäsen 
~ SUROKissa, 
~ Suomen Ragdollystävät-seurassa,
~ Suomen Ragdoll-kissayhdistyksessä ja
~ Persialaiskissat ry:ssä.

Viihtykää sivuillani, 
Tuija

PS. Jos jätät vieraskirjaani viestin, huomioithan että vieraskirjassa on käytössä Image verification -järjestelmä spammien estämiseksi. Kirjoita siis vieraskirjassa näkyvä koodi sille varattuun kenttään, jotta viestisi rekisteröityy vieraskirjaan!